Jens ”Jesse” Lindgren  
        är Kustbandets förstatrombonist, vokalist, konferencier samt bandledare.
Jesse avverkade sina första läroår som jazztrombonist på de stockholmska skoldansscenerna och i Gamla stans källarklubbar, där det spelades dixieland i revivalstil och New Orleans-jazz.
        Jesses musikaliska förebilder är 20-talets jazztrombonister som J C Higginbotham, Miff Mole och Tricky Sam Nanton liksom New Orleans-pionjärer som Kid Ory. I dessa stilar behärskar han såväl att spela bluesigt som avantgardistiskt. Dessutom är han en utmärkt swingmusiker.
        Jesse är en centralfigur för 20- och 30-talsjazzen i Sverige. Han har bland annat spelat med Örjan Kjellin (Orange Kellin), Maggie’s Blue Five, Harlem Jazz Camels, Bent’s Blue Rhythm Band och Swedish Jazz Kings. Förutom i Kustbandet spelar Jesse med Stockholm Classic Jazz Band samt i egna band som Jesses Jazz Band och Jesses New Orleans Band.
        Jesse har också gjort en internationell karriär, främst som inbjuden solist i olika sammanhang där det spelas 20-talsjazz. Under många år har han producerat och presenterat jazzprogram i Sveriges Radio.